פעילות לילדים שאוהבים קטשופ: הכנת קטשופ בריא

מתי בפעם האחרונה עשיתם פעילות כיפית במיוחד עם הילדים? עכשיו זה בדיוק הזמן להפשיל שרוולים ולהכין ביחד שלל מטעמים, ובראשם קטשופ שילדים הכי אוהבים. איך מכינים ומהם המצרכים? להלן הפרטים!

הכנת קטשופ בריא: מתכון קל שאפשר להכין ביחד עם הילדים

זמן איכות עם הילדים הוא חשוב מאוד, בעיקר בעידן שבו רבים מאיתנו מבלים לא מעט שעות במקום העבודה. אחת הפעילויות הטובות והמגבשות ביותר היא ללא ספק בישול ואפייה, וזאת לאור העובדה כי מדובר בתהליך יצירתי אשר בסיומו ניתן להגיע לתוצאות מרשימות מאוד, באופן קל ופשוט. מתכון אהוד על הורים ועל ילדים הוא כמובן קטשופ, אותו ניתן לשלב במגוון רחב של מאכלים בריאים ומזינים. לא חייבים להיות מומחים גדולים בתחום, וזאת בשל העובדה כי המתכון הזה פשוט טעים ובריא, כמו גם מתאים בעבור מי אשר מעולם לא נכנס למטבח. להלן המתכון המלא:

מצרכים: 2 כוסות של עגבניות מרוסקות וטריות, 3 שיני שום קלופות, חצי בצל לבן קלוף, 2 כפות שמן זית, 5 כפות חומץ רגיל, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל, זרזיף של אגוז מוסקט ורבע כוס סילאן, לפי הטעם. מומלץ לרכוש בחנות לכלי בית בקבוקים מזכוכית, ולדאוג בבית לבצע סטריליזציה כך שהקשטופ שלכם יישמר לאורך זמן. מאחר ואנו משתמשים בחומרים טבעיים בלבד, הקפידו להשתמש במים רותחים לצורך חיטוי ולאחר הבישול לבחון את הטעמים, וזאת בשל אחוז המתיקות אליו אנו שואפים להגיע.

פעילות לילדים שאוהבים קטשופ הכנת קטשופ בריא

אופן הכנה: את הבצל אנו חותכים לרבעים, ומכניסים לתוך בלנדר. זה הזמן לשתף את הילדים ולבקש מהם להכניס את החומרים היבשים: פלפל, אגוז מוסקט ומלח, ולאחר מכן את המצרכים הנוספים: שום ועגבניות מרוסקות. לאחר שהגענו לתערובת אחידה, מעבירים את הבלילה אל סיר עד שכל החומרים רותחים. כעבור 5 דק' אפשר לתקן את התיבול, ואם אתם רוצים לשדרג את המתכון הוסיפו גם צ'ילי חריף, רק במידה וילדכם רגילים לרמת חריפות מסוימת. לאחר שכל הרכיבים הגיעו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה והמשיכו לערבב. לאחר מכן הכניסו את התערובת אל תוך הבקבוק, לקירור של מספר שעות. וזהו, יש לכם קטשופ מושלם!

שדרוגים ונהנים (וגם: כך תוכלו לשמור על הקטשופ לאורך זמן)

לסיכום, מדובר במתכון פשוט מאוד, אולם ניתן לשדרג אותו גם באמצעות סלרי. בנוסף, שימו לב כי לטעמים לוקח זמן להתגבש ולכן הקשטופ שלכם יהיה הרבה יותר טעים ביום שאחרי. הקפידו להוציא אותו מקירור רק ביום למחרת, כך שבסופו של דבר הקטשופ יהיה טעים ומשובח במיוחד.

כדאי לקרוא כיצד נשמור על תזונה נכונה לילדים? מדריך בנושא