מעבר לעובדה שחשוב ללמד ילדים לשחות כיוון שהם אוהבים לשרוץ בבריכה, גם טוב לדעת ששחייה מאוד בריאה לגוף ולנפש, ובין היתר שחייה מחזקת את הביטחון העצמי. עוד נציין שמוטב ללמד ילדים שחייה בהקדם הניתן, לפני שהם מאפשרים לפחדים להשתרש. אז כיצד עושים זאת נכון, מהו הגיל הנכון להתחיל ואלו טיפים יש לנו להציע לכם? המשיכו לקרוא:
הקשבה טרם שחייה
הילד שלכם אינו מוכן להיכנס לבריכה ללא מצופים, אינו מוכן לעבור מהבריכה של הילדים לזו של הגדולים, אינו מוכן להכניס את הראש למים ובעיקר מתעקש שהוא אינו רוצה ללמוד לשחות? ובכן ראשית יש להבין ששחייה הינה פעולה מהנה ובאופן הזה ראוי ללמד אותה. מכאן שחשוב להיות קשובים לילד, להבין אלו פחדים ומעצורים מונעים ממנו לשחות, לא ללחוץ עליו ולהתקדם עמו צעד אחר צעד, עובדה שמובילה אותנו לטיפ הבא: בחרו היטב את מורה השחייה.
עבודה למקצוענים
הרבה פעמים אנו ההורים, האנשים הכי קרובים לילדים שלנו, נכשלים היכן שאנשי מקצוע מצליחים, ועל כן אם כבר ניסיתם ללמד את הילד לשחות ולא הצלחתם, העבירו את השרביט למורה מקצועי וחשוב מכל למורה אנושי. כאשר בוחרים מורה יש לוודא שהוא אינו רק מוצלח ומנוסה, אלא גם אדם רגיש שיודע לדבר לילדים ולהעניק להם את תחושת השלווה שלה הם זקוקים. כיצד יודעים? מגיעים לשיעור שחייה בהנחיית המורה ופשוט יושבים מהצד ומתרשמים.
מאיזה גיל מוטב ללמד שחייה?
שחייה ניתן ללמד כבר מגיל כמה חודשים, אך לרוב גיל 4 נחשב כגיל אולטימטיבי. עוד נציין שגם אם הילד עבר חוג שחייה, עדיין ההורה מחזיק בתפקיד חשוב – מסייע לשמר את סך היכולות, משמע חשוב שהילד יגיע מדי שבוע לבריכה ופשוט יתאמן.
שלב אחר שלב
הרבה הורים טועים לחשוב שאם הם מבקשים ללמד את הילד לשחות, אז פשוט יש להדגים ולצפות ממנו לחקות את התנועות. ובכן בכול הנוגע לשחייה אין זה המקרה, אלא עדיף לחלק את המשימה למספר פעולות, ורק לאחר שמתרגלים כל תנועה ותנועה, אפשר לחבר את כל נדבכי הידע לכדי שחייה. כך למשל אם מראים לילד איך עושים תנועת חץ ולאחר שהוא מצליח משבחים ומעניקים חיזוק חיובי, הרי שנוטעים בו אט אט תחושת ביטחון ואת הידיעה שבעוד כמה שיעורים גם הוא יהיה מסוגל לשחות.
משחק לצד למידה
כאשר עומדים ללמד ילד לשחות יש להקפיד על אווירה נעימה וקלילה. אם הילד יחוש שאתם ההורים לחוצים, גם הוא יהיה לחוץ. מכאן שמוטב לשלב את הלמידה עם משחק. כך למשל ניתן ללמד את התנועות המעגליות באמצעות שילוב של מוזיקה וריקוד, ואם הילד נרתע ממגע של מים, פשוט ידדו אותו עם המים באופן הדרגתי, ולו באמצעות משחקי כדור.
לימודי ציפה
לימוד נכון של שחייה אינו נעזר באמצעי ציפה, אלא ראשית מלמד את הילד כיצד לצוף בעצמו, מבלי עזרים שמייצרים תחושת אשליה. מכאן שגם אם יש להשקיע כמה שיעורים בכך, הרי שההשקעה חשובה. ברגע שהילד יידע להחזיק את עצמו מעל פני המים, רק אז הוא יהיה מוכן להשלים את שאר תנועות השחייה.
מעבר לפחד
שנסכם? שחייה אמורה להילמד בכיף, לצד תשומת לב לרגשות הילד, ללא לחץ ומוטב שגם ע"י מורה שמחזיק בגישה הנכונה. כמו כן, רק לאחר שהילד יחוש ביטחון במים ניתן יהיה לעבור לשלב הבא, כאשר עד שזה יקרה, אין לומר לו שהוא פחדן, אלא יש לזכור שאותו פחד קנאי שומר עליו מוגן . מה כן לעשות? להסביר שברגע שהוא יידע לשחות, הוא יוכל בו זמנית ליהנות ולשמור על עצמו.