שקיות חלב אם: כל המידע החשוב ביותר שחייבים להכיר

אין זה משנה אם את אמא טרייה או אמא לילד רביעי. יש דברים שתמיד צריך להיזכר בהם מחדש, במיוחד כאשר ההנחיות מטעם משרד הבריאות כל הזמן מתעדכנות. מה בנוגע להאכלה? אם מבקשת להעניק לילד את התנאים הטובים ביותר ואם אכן את יכולה, נראה שגם את בחרת בתזונה שמושתתת על חלב אם. עם זאת, לא תמיד נמצאים בבית כדי להניק, ועל כן חשוב לדעת כיצד נכון להתנהל עם שקיות חלב אם. האם ניתן לשטוף את השקית ולהשתמש בה מחדש, האם ניתן לחמם את החלב שבשקית, כיצד מפשירים את החלב הקפוא שבשקית וכדומה. כל ההנחיות מחכות עבורך כאן!

 נעים להכיר – שקיות חלב אם

באמצעות שקיות חלב אם ניתן לשמור את החלב בתנאים סטריליים ברמה הגבוהה ביותר, אם במקרר ואם במקפיא. השקיות מאפשרות לשאוב ולשמור לאחר כך, להעביר לבקבוק בצורה נוחה (מבלי שתלך לאיבוד אף טיפה יקרה) ואף לשמור על סדר. על כל שקית ניתן לכתוב את כמות החלב שהיא מכילה, תאריך, שעה ואת שם הילד. שקיות חלב אם זמינות לרכישה אונליין, עם זאת, לא כל שקית חלב אכן מומלצת לשימוש ועומדת בתקנים המחמירים של משרד הבריאות. מכאן שיש למצוא שקיות איכותיות ולוודא שתמיד יש כמה זמינות בבית, כך שבעת הצורך שמירת החלב תתאפשר בצורה הנוחה והנכונה ביותר.

כל מה שחשוב לדעת על בחירת שקיות חלב

  • שקיות חלב אם צריכות להיות סטריליות, ולכן רצוי לבחור בשקיות בעלות פס סגירה כפול, בשקיות מעוקרת ורצוי שהשקיות יהיו עשויות מעובי דופן יחסית עבה.
  • חשוב ביותר לוודא שהשקית אינה מכילה ביספינול (אינו בריא לגוף האדם).
  • מוטב שמבנה השקית יאפשר לה לעמוד, כך שסך התפעול ותהליך שמירת השקית יהיה נוח.
  • חשוב לוודא שהשקית מתאימה הן עבור אחסון במקרר והן עבור אחסון במקפיא.
  • יש לוודא שהחומר שממנו עשויה השקית מסייע לשמירה על הטריות.
  • יש לוודא שהשקיות שייכות לחברה ידועה, ויותר מכך חשוב לוודא שהשקיות עומדות בתקנים המחמירים ביותר.

כל מה שחשוב לדעת על אחסון שקיות חלב

הפשרה

עדיף להפשיר שקית חלב קפואה במצב שכיבה. ניתן מתחת לזרם מים פושרים, ואף בתוך כלי עם מים חמימים. אם החלב קפוא, מוטב להוציאו החוצה כשעה לפני השימוש ולחמם בכלי עם מים חמימים. כמו כן, שימוש במים רותחים או במיקרוגל אינו אפשרי.

זמנים עבור שמירת החלב

בהתאם להוראות משרד הבריאות, אם החלב השאוב שבשקית מיועד לששת השעות הקרובות, ניתן לשמור את השקית מחוץ למקרר (כל עוד המעלות שבחדר נעות בין 19-22 מעלות). במקביל, אם הטמפרטורה בחדר נעה בין 22-25 מעלות, הרי שאז ניתן לשמור את החלב בחוץ רק למשך 4 שעות. במקרר ניתן לשמור עד כ8 ימים ובמקפיא מאוד תלוי. אם המקפיא בתוך המקרר, רק עד כשבועיים. אם המקפיא בעל דלת מופרדת בין 3 ל4 חודשים, ואם המקפיא יודע להציע מינוס 18 מעלות, החלב שבשקית יכול להישמר גם עד כחצי שנה. כמו כן, אם החלב הוקפא והופשר, הוא יהיה טוב רק עד כ24 שעות.

שקיות חלב אם: כל המידע החשוב ביותר שחייבים להכיר

תנאי אחסון

מוטב לשמור את שקית החלב בחלק האחורי של המקרר, שם הכי קר. כמו כן, אם מבקשים להוסיף חלב שאוב לשקית חלב שנשאבה באותו היום, קודם רצוי לקרר אותו במעט.

תנאי שימוש

השקיות נועדו לשימוש חד פעמי, ותמיד יש לבחון איזו כמות חלב מקסימאלית ניתן למלא.

 

מקורות: מאמרים ומידע מתוך אתר כללית ואתר משרד הבריאות.