נוסעים בבטיחות: המדריך המלא למושבי בטיחות

מושב הבטיחות הוא אמצעי מציל חיים, פשוטו כמשמעו. לכן, חשוב מאד שתכירו את הסוגים השונים של מושבי הבטיחות ושתבצעו את כל הבדיקות החשובות לפני הרכישה.

אילו סוגים של מושבי בטיחות קיימים?

לפני שנסביר לכם מה חשוב לבדוק כשרוכשים מושב בטיחות חדש לרכב, חשוב לנו להסביר לכם אילו סוגים של מושבי בטיחות יש. במאמר זה נציג עבורכם את הסוגים השונים וכן מידע חשוב על כל אחד מהם.

סלקל

הסלקל הוא מושב בטיחות שמתקינים נגד כיוון הנסיעה. יש לו ידית נשיאה מיוחדת שמאפשרת להורה לשלוף אותו בקלות ולקחת אותו ליעד. הסלקל מוגבל למשקל מינימלי של עד 2 ק"ג והמשקל המרבי שהוא יכול לשאת הוא 13 ק"ג לערך. הוא מתאים לילדים בגובה של עד 80 ס"מ והוא מצויד ברתמות פנימיות שבאמצעותן רותמים את התינוק לבסיס הקבוע שברכב.

מושב משולב

מושב בטיחות משולב הוא מושב המתאים לפעוטות ממשקל 3 ק"ג ועד גיל 5. עד גיל שנתיים תצטרכו להתקין אותו נגד כיוון התנועה ומעל גיל שנתיים תוכלו להפוך אותו ולהתקין אותו עם כיוון התנועה. הוא נקרא מושב משולב מפני שהוא משמן הן כמושב בטיחות והן כבוסטר.

בוסטר

הבוסטר הוא למעשה מושב הגבהה לילדים מגיל 3 וכאלה שמשקלם לא יורד מ- 15 ק"ג. המטרה העיקרית של הבוסטר היא להגביה את הילד על מנת למקם את חגורות הבטיחות בצורה נכונה ובטוחה על הגוף שלו. בבוסטר יש להשתמש עד גיל 8 או כשהילד מגיע לגובה של 1.45 ס"מ לכל הפחות.

איך בוחרים מושב בטיחות לרכב?

תחילה, חשוב כמובן להתאים את מושב הבטיחות לגיל של הילד ולמשקל שלו. באופן כללי תינוקות עד גיל שנה ובמשקל של עד 9 ק"ג זקוקים למושב בטיחות המותקן נגד כיוון התנועה. פעוטות מגיל שנה או במשקל שבין 9-19 ק"ג זקוקים למושב בטיחות המותקן עם כיוון הנסיעה והכולל חגורת בטיחות מובנית. רק לאחר מכן, במשקל של 18 ק"ג או בגובה של 1.45 ס"מ לכל הפחות ניתן לעבור לבוסטר.

בנוסף, תוכלו לבחור את מושב הבטיחות בהתאם לאופן ההתקנה שלו. רוב המושבים הסטנדרטיים הם מושבי בטיחות שמותקנים לרכב באמצעות חגורות הבטיחות שקיימות בו. כיום יש שיטה נוספת שנקראת Isofix, כאשר התקנת מושב הבטיחות מתבצעת באמצעות התקנים ייעודיים שנמצאים בתחתית המושב של הרכב.

נוסעים בבטיחות: המדריך המלא למושבי בטיחות

מה חשוב לבדוק לפני שרוכשים?

אם אתם רוכשים סלקל אנחנו ממליצים לכם לבדוק שהשימוש ברצועות שלו נוח לכם. שחקו עם הרצועות וודאו שנוח לכם לפתוח ולסגור אותן. בנוסף, מומלץ לבדוק גם שניתן לשחרר את הנעילה של הרצועות בקלות, אם ניתן אפילו ביד אחת. אתם לא תאמינו איזו חשיבות יש לפרמטרים הללו על התפעול היום יומי של הסלקל.

אנחנו ממליצים לכם לבחור במושב בטיחות שניתן להטות את זווית הישיבה שלו. כך תוכלו להעביר את הפעוט ממצב ישיבה לשכיבה כשהוא יירדם. בנוסף, בחרו במושב בטיחות בעל ריפוד רחיץ, כזה ניתן להסיר אותו בקלות מהמושב וגם להחזירו בקלות.

האם יש תוקף למושבי בטיחות?

בהחלט שלמושב בטיחות יש תוקף, מהסיבה הפשוטה שהם מאבדים את החוזק שלהם בשל התיישנות של החומרים. את תאריך פוגת התוקף תוכלו לראות על גבי המדבקה שמודבקת על מושב הבטיחות. בכל אופן, אם אתם לא מזהים מדבקה כזו, ההמלצה שלנו עבורכם היא להשתמש במושב הבטיחות לתקופה שלא תעלה על 10 שנים.

לסיכום, אין ספק שבחירת מושב בטיחות היא משימה לא פשוטה ואם תיישמו את המידע המקצועי שהבאנו במאמר זה, אין לנו ספק שתעשו את הבחירה הנכונה.