אם אתם נאלצים לקרוא את השורות האלה, אנחנו משתתפים בצערכם ומניחים שאתם ודאי עוברים שעות לא קלות. עם זאת, מומלץ מאד להתחיל עם סידורי הלוויה כמה שיותר מהר על מנת שהטקס ייצא בזמן ושכמה שיותר קרובים יוכלו להשתתף בו. במאמר הבא נסקור את כל סידורי הלוויה החשובים ביותר שתצטרכו לבצע.
לפני הכל – מתי מזמינים מצבה?
ברוב המקרים מקימים את המצבה על פי מנהגי היהדות ביום השלושים למועד הפטירה. למצבה יש חשיבות יוצאת דופן בכל הקשור להנצחת היקיר שלכם ואיך הקרובים שלכם יתפסו אותו לאחר מותו. לכן, אתם צריכים להחליט מראש על אופי המצבה, הכיתוב שיהיה עליה וכמובן המחיר. אנחנו ממליצים לכם לשכור את שירותיה של חברה שיכולה לספק שירות בתחום, כזו שתסייע לכם לבחור את המצבה המתאימה ביותר עבור היקיר שלכם.
הנפיקו רישיון קבורה
לפני שאתם מביאים את היקיר שלכם לקבורה, אתם צריכים להוציא רישיון קבורה. במידה והמנוח נפטר בבית החולים, תוכלו להוציא את הרישיון הזה ממש דרך משרד הקבלה של בית החולים. בתוך כך, על מנת להוציא את רישיון הקבורה עליכם להציג את תעודת הפטירה של המנוח, שאותה תקבלו דרך הרופא שקבע את המוות ואת המועד שלו. בנוסף, עליכם להצטייד בתעודת הזהות של המנוח על מנת להנפיק את הרישיון.
קבעו את מקום הקבורה
זה הזמן שבו אתם צריכים להחליט היכן לקבור את המנוח. להחלטה הזו יש מגוון רחב של שיקולים, כאשר השיקול הראשון צריך להיות הרצון של המנוח, באם קיימת צוואה, וכמובן הרצון של המשפחה. בנוסף, גם למחיר יש משקל כבד בהחלטה וכאן חשוב לציין שאם תחליטו לקבור את המנוח בבית הקברות של העיר שבו הוא התגורר, עלות הקבורה תמומן על ידי הביטוח הלאומי. בנוסף, יתכן מאד שתרצו לקבור את המנוח בסמוך לבן משפחה אחר שנפטר בעבר, קחו בחשבון מראש שזה יכול לעלות לא מעט.
העברת הנפטר לבית הלוויות
חברה קדישא אחראית על העברתו של המנוח לבית הלוויות שבו יתקיים הטקסט. גם כאן חשוב לציין, אם הטקס מתבצע בעיר שבו התגורר המנוח, ההעברה לא תעלה כסף. במידה והמנוח לא נפטר בבית החולים או בבית, העברתו תהיה כרוכה בתשלום בגין שעות העבודה של חברה קדישא. חשוב לציין, אם תבחרו לשכור שירות פרטי להעברת הנפטר, תצטרכו לשלם עליו כסף בכל מקרה.
קביעת מועד הלוויה
תחילה חשוב לציין שעל פי ההלכה אתם מחויבים לקבור את המנוח כמה שיותר מהר על מנת שלא להלין את המת. יחד עם זאת, ברור לנו שאתם נאלצים להתמודד עם לא מעט אתגרים ולהתחשב בקרובי משפחה שלעיתים נמצאים גם מעבר לים. מכיוון שאתם נמצאים בסערת רגשות ומתקשים לנהל את הסיטואציה, אנחנו ממליצים לכם להתייעץ עם חברה קדישא ולהחליט ביחד איתה על המועד הנכון עבור הלוויה.
הודיעו לקרובים על המועד
לאחר שקבעתם את מועד הלוויה, זה הזמן להודיע לקרובים על מנת שיוכלו להתארגן מספיק זמן מראש. תוכלו כמובן לפרסם מודעות אבל עם כל הפרטים הרלוונטיים, אך אנחנו ממליצים לכם כמובן לשלוח הודעות לקרובים שלכם באמצעים השונים. חשוב לציין, אתם לא יכולים לנהל את הפרוצדורה הזו לבד וחייבים להיעזר בבני משפחה קרובים או חברים שיסייעו לכם להעביר את ההודעה בין כל המשתתפים, כי אחרת אתם פשוט תקרסו.
לסיכום, למרות השעות הקשות שאתם עוברים והצער הגדול, לסידורי הלוויה תצטרכו לדאוג מיד עם פטירתו של המנוח, על מנת שטקס הלוויה ייצא במועדו ושמלווים רבים יוכלו לקחת בו חלק.