כך עושים את זה: טיפים להכנת צלי בקר מושלם לכל המשפחה

זה לא משנה אם מדובר על ארוחת שישי עם אורחים ובני המשפחה האהובים, ארוחה מיוחדת באחד החגים, אירוע מרגש כמו גיוס של הבן או יומולדת של אדם קרוב, או סתם ארוחה רגילה באמצע השבוע שבא לכם להשקיע בה – האפשרות של הכנת צלי בקר היא תמיד אפשרות מעולה. מדובר על מנה עיקרית מושלמת, כזו המאפשרת למצות את כל הטעמים של נתחים איכותיים, שהיא בטח רכה ונימוחה ככה שגם ילדים מאד אוהבים אותה והיא גם מתאימה תמיד לצד כל תוספת שהיא. עם זאת, צלי בקר זה משהו שצריך לעשות כמו שצריך, ואם לא מכירים את הטיפים החשובים זה לא תמיד יעבוד ולא תמיד יצא טעים. בדיוק בגלל אספנו את הטיפים החשובים ביותר משפים מובילים בתחום הבשר ואנו רוצים לחלוק אותם אתכם. שיהיה בהצלחה!

בחירת בשר איכותי

כאן יש מתכון לצלי בקר מושלם וטעים, אבל חשוב מאד לדעת שבלי בשר איכותי זה פשוט לא יעבוד. נכון, אנחנו לא תמיד מוכנים או יכולים להשקיע בבשר טרי ויקר, וזה בסדר כאשר מכינים סוגים אחרים, אבל כשאתם הולכים על צלי בקר ההמלצה שלנו היא לא להתפשר. על מנת להגיע לתוצאה טובה וטעימה במיוחד, חייבים ללכת על בשר איכותי וכמובן שיש לדאוג לבשר שמתאים לצלי ולא נתחים שיתביישו לאחר בישול ארוך. אגב, המתכון שעליו דיברנו לקוח מאתר מעדני גורמה, שם גם תוכלו לרכוש בשר איכותי וטוב במגוון נקודות בארץ – שווה להציץ.

הרבה רטבים ונוזלים

שמן זית, סילאן, דבש, טריאקי או כל רוטב או שילוב אחר שאתם אוהבים במיוחד. צלי בקר טוב הוא כזה שמתבשל בנוזלים רבים שגם מעניקים לו את הטעם שלו בסופו של דבר. אם תכינו אותו יבש מלכתחילה, כנראה שגם הנתח עצמו יצא מהתנור די יבש וזה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לצלי בקר.

כך עושים את זה: טיפים להכנת צלי בקר מושלם לכל המשפחה

השקו אותו במהלך ההכנה

בדרך כלל זה לא מספיק להתחיל עם הרבה נוזלים, ובמהלך הבישול אתם חייבים לדאוג להשקיה. מה הכוונה? פשוט פותחים את התנור ובזהירות רבה לוקחים עם כף את הנוזלים שמצטברים בתחתית בקערה, ומפזרים בעדינות ובצורה אחידה על הנתח. אם תקפידו לעשות זאת כל עשרים דקות בממוצע, תגלו שהצלי שלכם יצא הרבה יותר נימוח ועסיסי.

חום נמוך לזמן ארוך

יש הרבה מאד אנשים שמאד אוהבים צלי בקר, ולפעמים מחליטים להכין אותו ברגע האחרון, נניח שעתיים לפני ארוחת הערב, אז מה שהם עושים זה לשים אותו בתנור על חום גבוה ביותר לזמן קצר. מה קורה לרוב במקרים הללו? או שהבשר ממש נחרך מבחוץ וחי לגמרי מבפנים, או שהוא פשוט נשרף לחלוטין. צריך להבין שצלי בקר אמיתי זה תבשיל בחום נמוך ואיטי ואין דרך אחרת טובה להכין אותו. על כן אל תנסו לזרז את התהליך, כי זה רק יפגע בסופו של דבר בתוצאה הסופית.

הכירו מתכונים מובילים

כמובן שאין דרך אחת בלבד להכין צלי בקר ויש לא מעט מתכונים ברחבי הרשת שכדאי להכיר. אם תעברו על כמה מתכונים תוכלו להבין את הקווים הכלליים ואפילו ליצור מתכון משלכם וזו הדרך הטובה ביותר להגיע לתוצאה האידיאלית.

לסיכום – צלי בקר זו אחת מהמנות העיקריות הבשריות הטובות ביותר שיש, והאמת היא שמדובר על מנה שכל אחד יכול להכין. עם זאת חשוב להכיר את הטיפים החשובים שיבטיחו תוצאה טובה, ואם תעקבו אחריהם תוכלו להנות מצלי עסיסי ואיכותי. בתאבון!