הנער התבגר: כל מה שהורים למתגייסים צריכים לדעת

קבלת הצו הראשון לתיבת הדואר מהווה את הצעד הראשון לקראת תהליך מורכב וארוך עד לגיוס של בן הנוער לשירות הצבאי. כיצד תוכלו בתור הורים לסייע לו לעבור את התהליך בצורה הטובה ביותר? על כך – במדריך הבא.

הורים: כך תוכלו לסייע לילדים להתקבל לתפקידים מובחרים

אם עד לפני מספר שנים היצע התפקידים בצה"ל היה מוגבל למדי, כיום גם הגורמים בצבא הבינו כי בני הנוער אשר מתגייסים בגיל 18 רוצים לנצל את התקופה בצבא לטובת מינוף לקריירה וכן מתן ערך מוסף בדמות תפקיד בעל חשיבות ומשמעות. למרות הרצון הטוב, היצע התפקידים המבוקשים הוא מצומצם למדי ולכן הלחץ המוטל על נערים לפני הגיוס הוא לחץ מובן וברור מאליו. עם זאת, בתור ההורים של הנער ניתן ואף רצוי לסייע לו בתהליך הגיוס וזאת מתוך מטרה להגדיל את סיכויי הקבלה לתפקידים ויחידות שדרכן הוא יגשים את עצמו ויממש בצורה הטובה ביותר את היכולות. כיצד תוכלו לסייע לו? ובכן, ישנן לא מעט דרכים, עליהן נפרט כעת במדריך:

הכנה לצו הראשון

הצו הראשון הוא נקודת הממשק הראשונית של הנער ביחד עם גורמי הצבא. למרות הדעה הרווחת, ניתן להתכונן לפני ההגעה ללשכת הגיוס באמצעות הכנה המתבצעת דרך אתרים מתמחים. מדובר באתרים המעניקים לנערים וגם לנערות אפשרות לקבל מעטפת מלאה לקראת הצו הראשון הכולל הכנה למבחנים: מבחן כמותי, מילולי, הבנת הנקרא וכן הבנת הוראות. מאחר והמבחנים הללו נועדו לבחון את הכישורים הקוגניטיביים של הנער ועל כן דרך ההכנה לצו ראשון המתבצעת אונליין ניתן בהחלט לומר כי הכנה אינטרנטית מהווה הזדמנות מצוינת לסייע לנער להתכונן, ולהגיע כאשר הוא מוכן.

הכנה מנטלית

הכנה מנטלית היא חלק בלתי נפרד מההכנה אותה נדרש לבצע לטובת התמודדות עם הליכי המיון, החל מהצו הראשון ועד למבחני המיון המתבצעים לטובת קבלה ליחידות מובחרות. דרך מצוינת לבצע את ההכנה ביחד עם הנער יכולה להתבצע במספר דרכים: החל מצפייה במנטורים מובילים דרך  סרטונים ועד קריאה של ספרים העוסקים בתחום. זאת ועוד, האפשרות להאזין לפודקסטים בנושא של הגברת מוטיבציה ביחד עם הנער יכול בהחלט להגביר את הביטחון העצמי ולרכוש כלים אותם ניתן ליישם בהליכי המיון, לטובת הגברת תחושת המסוגלות העצמית אשר היא הכרחית לטובת קבלה לתפקידים נחשקים.

רכישת ציוד

חלק מהותי מתהליך ההכנה צריך להתבצע תוך שימת דגש על רכישה של ציוד שישרת את הנער בזמן השירות הצבאי שלו, ובייחוד בשלבים הראשונים. במקום להוציא אלפי שקלים מיותרים, רצוי לבחון מראש את רשימות הציוד המתפרסמות בקבוצות החברתיות המיועדות למתגייסים מתוך מטרה לרכוש את הציוד הנדרש מראש ולפחות כשבועיים לפני יום הגיוס.

הכנה גופנית

כהורים אתם מהווים דוגמה לילדים, ולכן הכנה גופנית אותה צריך לבצע לפחות כשלושה חודשים לפני יום הגיוס (בייחוד אם מדובר ביחידות קרביות) יכולה להתבצע ביחד איתכם, ובכך גם ליצור זמן איכות משמעותי. הרשמה משותפת לחדר כושר או אימון כושר אישי המתבצע בבית ובמסגרתו ניתן להכין את הנער לקראת המבחנים הפיזיים המתקיימים בכל רחבי הארץ. נוסף לכך, בארץ ישנן לא מעט קבוצות של צעירים המתאמנות יחדיו לטובת שיפור הכושר הגופני. עידוד הרשמה מצדכם יכול לתרום מאוד לחיזוק הביטחון ובהתאם לכך יצירה של הכנה גופנית ראויה לקראת השירות הצבאי.

הנער התבגר: כל מה שהורים למתגייסים צריכים לדעת

לסיכום, כהורים אתם בוודאי מודעים ללחץ שבו נתון הנער לפני הגיוס. אל תהססו לפתוח קשר ישיר מולו באמצעות שיחות עידוד וכן הכנה המתבצעת באמצעות שיפור הכושר הגופני, מנטלי וקוגניטיבית אשר במסגרתו ניתן להגדיל את הסיכוי לקבלה לתפקידים מבוקשים בצבא הגנה לישראל.